No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

La grip, un problema important de salut pública

vacunacio-gripLa grip continua sent un problema important de salut pública com a conseqüència de l’elevat nombre de casos que es produeixen cada any i la presència de complicacions i sobremortalitat en grups específics de població, entre els quals hi ha les persones d’edat avançada i les que tenen patologies cròniques. L’increment de les taxes de consulta i d’hospitalització, juntament amb el nombre de dies de treball perduts per la malaltia, suposen costos directes i indirectes elevats per a la societat.

S’estima que la grip pot afectar entre el 5 % i el 20 % de la població general, fins al 50 % quant a les persones internades en institucions emmalalteix de grip cada any, i aproximadament el 25 % dels processos respiratoris febrils podrien ser produïts per la grip.

L’activitat gripal de la temporada 2012-2013 a Catalunya va ser elevada, amb una onada epidèmica que va durar 8 setmanes i una incidència màxima de 414 casos/100.00 habitants a mitjan febrer de 2013. Es va associar a una circulació predominant del virus de la grip B, i va ser una temporada tardana en relació amb les epidèmies estacionals de grip prèvies.

A Catalunya es van notificar a la xarxa d’hospitals sentinella 145 casos greus confirmats amb infecció pel virus de la grip. Un 63 % eren homes i el rang d’edat dels casos va de 0 a 90 anys. Un 94 % presentaven algun factor de risc i el 88% constaven com a no vacunats.

El nivell de cobertura vacunal registrat a les històries clíniques d’atenció primària que es va assolir la temporada passada entre les persones de més de 65 anys va ser del 62 %.

crossmenuchevron-right